Dug

Mere end én bank

Banker er ikke ligesom kærester – du kan sagtens tillade dig at have mere end en, og du kan skifte frit mellem dem alle sammen uden at få sjove blikke fra din omgangskreds. Det at skifte bank en gang imellem kan være en ganske sund øvelse, da du derved får sat dine økonomiske sager op i lyset og til revision.

Og du presser din bank til at behandle dig godt, hvis den har nogle intentioner om at beholde dig som kunde. Du vil ofte kunne få bedre priser ved at have alle dine lån og økonomiske virker samlet i én bank. Med mindre, du allerede har væsentlige aktiver eller passiver i en bank og har et godt forhold til denne, kan et nyt boliglån sagtens være anledning til også at skifte bank i jagten på en lavere rente.

Bankerne er især blevet presset af de mange online lån, som er væsentlig billigere, og hvor man kan låne uden sikkerhed. Nogle af de største og mest populære online sammenligningsportaler for online forbrugslån og kviklån er blandt andre nedenstående.

  • Penge-lån.nu: Der er ingen tvivl om, at Penge-lån.nu er kendt og populær, når det gælder hurtige lån online uden sikkerhed. Penge-lån.nu er ikke den ældste på markedet, men godt på vej til at blive den mest populære.
  • Hurtige-lån.dk: Heller ikke denne låneportal, Hurtige-lån.dk, er den ældste, men kunderne elsker den nemme måde at sammenligne de hurtige lån. Tjek Hurtige-lån.dk ud, så ved du, hvad vi mener.
  • Billige-kviklån.dk: Ja, vi kan ikke nævne de bedste låneportaler uden at nævne Billige-kviklån.dk. Billige-kviklån.dk er bare en yndling, når det gælder nem adgang til de billige kviklån i Danmark.

Billigere boliglån i fremtiden

I og med at flere og flere danskere i fremtiden vil komme til at bruge de online sammenligningsportaler, er det også meget nemt at forestille sig billigere boliglån i fremtiden. Når flere går online og spiller bankerne ud mod hinanden, øges konkurrencen også. For bankerne betyder det mindre omsætning på kunde – for os forbrugere betyder det billigere lån. Dette gælder i øvrigt både boliglån, forbrugslån, realkreditlån og alt imellem. Læs mere.

En nylig undersøgelse fra EDC viste, at hver tredje bolighandel på Sjælland strander i ingenting alene fordi banken har klappet kassen i. Det er faren ved kun at have og spørge én bank, når man skal bruge et boliglån til at købe det fremtidige hjem. Et afslag er ikke endeligt, men blot en opfordring til også at spørge andre banker.

Tilbyd gerne at flytte alle dine aktiviteter over i en ny bank som en del af en studehandel for at få det boliglån, der gør købet af boligen muligt. Fremtiden er lys for boliglån – der kan med én formular hentes flere tilbud online, bankerne bliver spillet ud mod hinanden og vi sparer alle sammen penge. Den nuværende recession fortsætter ikke for evigt. Vær klar til fremtiden og få dit næste boliglån online, ligesom du ville gøre med et kviklån.

Har du friværdi i din bolig, som du vil udnytte som ekstra pensionsindtægt, så bør du planlægge det i god tid, inden pensionisttilværelsen starter. Det anbefales, at du skaber overblik over, hvornår du går på pension eller efterløn, og hvordan din økonomi vil komme til at se ud, inden du bliver 58 år. Venter du meget længere end det, kan du komme til at gå glip af fordelagtige muligheder.

Regler for afdragsfrihed for pensionister

Tidligere har banker og realkreditinstitutter kun bevilget afdragsfrie fastforrentede lån til låntagere, som ville være i stand til at betale lånet med afdrag. I 2013 blev reglen skrevet ind i den såkaldte ”God skik bekendtgørelse”, som branchen skal overholde. Der opstod dog en situation omkring hvorvidt, at man skulle nægte at udstede afdragsfrie lån til pensionister, som ikke kunne betale lånet med afdrag.

Derfor kom der endnu en bekendtgørelse fra Finanstilsynet, som går på, at realkreditbranchen skal vurdere om ejendommen, ved lånets udløb, er nok værd til, at den kan indfri lånet. Ifølge Finanstilsynet bør branchen tage udgangspunkt i en 60 procents belåning af ejendommen, samtidig med at der tages hensyn til lånets løbetid. Den nye bekendtgørelse bevirker dermed, at pensionister ikke uden videre kan sætte næsen op efter en 80 procents belåning.