Dug

Helt nye vinduer

Mine forældre er ustoppelige. Det er egentligt beundringsværdigt. I deres alder. De er i begyndelsen af 70’erne, og man skulle tro, at de sådan bare vil nyde deres otium, passe haven og huset, de bor i. Men nej. De er ved at bygge om. Jeg opdagede det i sidste uge, da jeg tog mig sammen til at besøge dem. Jeg inviterede mig selv til middag hos dem. Min mor laver nemlig den bedste coq au vin. (Hun bruger primeur!) Og jeg havde faktisk savnet at snakke med dem. Især min far, der elsker at spille ny musik for mig.

Byggeplads

Men da jeg ankom, kunne jeg se, at de bor på en byggeplads. Bogstaveligt talt. Jeg blev ærlig talt lidt forskrækket, da jeg så byggematerialer og presenninger ligge i indkørslen. Men da jeg kom indenfor, blev jeg mere rolig. De har sørme styr på det. Min far fortalte mig, at han endelig har fået taget sig sammen til at få fat i den der arkitekt og få lavet hele stuesektionen i deres hus om. Han har altid hadet, at de har 3 stuer ’en suite’ som han siger. Han ville gerne have lavet det om til ét stort rum, og så bygge videre ud i haven med et ekstra rum, som nærmest kan karakteriseres som et drivhus. ’Min drivhusstue’, siger han. Inde i den ende, der støder op til drivhusstuen, vil han have bygget en indendørs pool. Bare en lille en. Han elsker at svømme. Det holder ham i form. Og sandt nok. Han ligner faktisk en på 50. Ikke en på 73.

God aften

Vi havde en hyggelig middag. Min mor elsker at pylre om mig, og vi fik naturligvis hendes hjemmelavede æbletærte til dessert. Med æbler fra haven. Træerne har hun selv plantet for mere end 30 år siden.

Jeg blev naturligvis udsat for det obligatoriske forhør af min far: hvordan går det med kærlighedslivet, skal han ikke snart have et barnebarn osv. Jeg blev lidt træt af det, så jeg vendte samtalen hen imod byggeriet.

Nye vinduer på Sjælland – udfordringen

Min far fortalte, at han havde ledt efter en montør, der kan lave nye vinduer på Sjælland. Han havde fundet én, som han stoler på. Han kommer i næste uge og sætter de nye, store og meget flotte Velfac vinduer op. Han havde haft mange diskussioner med ham, om det skulle være Rationel eller Velfac vinduer. Der var plusser og minusser ved begge, men han havde altså valgt Velfac vinduerne.

Jeg spurgte ham om, hvornår han regner med, at ombygningen er færdig – sådan cirka. Han fortalte, at det vidste han virkelig ikke. Det kan være, de er færdige i næste uge. Det har de i det mindste talt om. Men det kommer lidt an på vejret. Hvis det regner i den kommende uge, så bliver arbejdet forsinket.
Ok, min far er min far. Han kan aldrig tage det roligt og bare give et svar, der giver en indikation. Det var jo det, jeg havde spurgt efter. Nej. Han skal altid pensle det hele ud i nøjagtige detaljer, så der ikke er grundlag for misforståelser.