Smukt glasparti
Dug

Alt er muligt med glas

En af de bedste opgaver, du kan få, er at tegne en bolig til en almindelig familie. Du elsker det, fordi der er nogle regler, som du ved, du skal overholde – sådan er det med alt byggeri. Men ellers? Ja, som regel får du frit slag til at tegne og indrette boligen, så hele familien vil kunne nyde den. Ok: Der er nogle retningslinjer: Så og så mange badeværelser. Så og så mange børneværelser. Stuer. Køkken. Alrum (måske – det er faktisk ved at gå lidt af mode, med de der samtalekøkkener!). Kælder? Højde i rum.

Givende at pusle med

Det er skægt at sidde og pusle med – og du elsker de små dialoger med familien. Det er rigtig rart at komme i øjenhøjde med den femårige, der har helt sine egne ideer om sit værelse. Og det rart at tale med forældrene om lysindfaldet i både stuen og deres soveværelse. Der er altid særlige ønsker. Og jo, naturligvis bliver der også altid diskuteret miljø og klimavenlighed. Ventilation og isolation.

Termoruder kan laves på mål

Det bedste er dog, når du kan fortælle familien, at du kan skaffe termoruder på mål fra NJP Glas lige efter behovet. De fleste ved det slet ikke. Men det er faktisk muligt, at de får lige de termoruder i  den størrelse, der er brug for. De fleste tror, at termoruder kun findes i standardstørrelser, sådan som de ser ruderne i de store byggemarkeder. Opmærksomheden på, at de store byggemarkeder sælger termoruder af særlige brands, er for stor.

Og måske er mange kunder også for generte til at spørge, om de kan få glas på mål (det kan de faktisk – se her), som de har brug for? Det sidste spørgsmål kan du naturligvis ikke svare på. Mennesker er jo forskellige. Men du ved, at mange bliver imponeret over de store udvalg af termoruder i standardmål – og derfor køber dem. Også selv om en termorude, der er skåret præcist efter mål, som eksperten har angivet, vil give et flottere resultat i sidste ende. Sådan er det bare.

Altid påpasselig

Derfor er du altid meget påpasselig med at fortælle dine kunder om mulighederne for at få termoruder på mål. Helt præcise mål. Der bliver ikke noget med lappeløsninger med fugemasse, som bliver glattet pænt og malet. Nix.

I din verden skal det være perfekt. Også for dine kunder. Du bruger derfor også tiden på netop at finde dimensionerne, der passer ind i boligen og stilen. Du holder dig heller ikke tilbage for at foreslå forskellige løsninger, alt efter, hvordan du forstår din kunde: I et tilfælde handler det måske om, at du gerne vil foreslå en ekstra udestue i glas.

En glasdør gør forskellen

I et andet kan det være, det handler om en simpel glasdør til en brusekabine. Ja, der er ikke nogen grænser for, hvordan du kan trylle smukke rum frem med glas. Lysindfaldet er vigtigt. Glassets kvalitet er vigtig. Jo, jo, de kalder dig godt nok glasdronningen på tegnestuen. Men du er altså ikke kold, sådan som en is dronning er det. Tværtimod: Du sørger for lys og varme i boligerne. Til kæmpe glæde for beboerne. Det går du tit at vide.