løfteudstyr
Dug

Find et stort udvalg af løfteudstyr til enhver opgave online

I mange industrier er det essentielt at have ordentligt løfteudstyr for at sikre en skånsom og korrekt håndtering af tunge emner. Lager og logistik, byggemarkeder, jern- og metalindustrien, træ- og møbelindustrien, fødevareindustrien og medicinalindustrien er blandt nogle af de industrier, hvor det rette løfteudstyr er med til at optimere arbejdet og skåne medarbejderne for uhensigtsmæssige løft, der fører til nedslidning og helbredsproblemer forårsaget af arbejdet med tunge og gentagne løft. Med løftesystemer er det muligt at foretage gentagne løft af tunge emner fra 2 kg helt op til 20 tons på en ergonomisk forsvarlig måde.

løfteudstyr

Overblik over løfteudstyr

Der findes en lang række af forskellige typer løfteudstyr, som hver især egner sig til bestemte opgaver. En vakuumløfter er et alsidigt arbejdsredskab, som benyttes til tunge og gentagne løft af uhåndterbare emner. Vha. vakuumteknologi foretages løft hurtigt og skånsomt uden risiko for skade på emnerne. Vakuumløftere løfter emner vha. en løfteslange eller talje, der er monteret på f.eks. en sving- eller traverskran. En traverskran giver ergonomisk løft af tunge emner op til 1600 kg over store arealer. De fås ofte med forskellige skinsystemer eller som fritstående.

Sving- og søjlekraner fås i mange udgaver med hver deres fordele. Gulvmonterede søjlesvingkraner fås med fodplade til gulvmontering eller uden fodplade til montering direkte i betonfundament og egner sig godt til gentagne løft på det samme sted. Hvis kranen derimod skal være mere mobil, fås flytbare svingkraner. Til sidst findes også svingkraner, der ikke er monteret på gulvet – nemlig loft- og vægmonterede svingkraner. Hvis opgaven kræver, at emner med store overfladearealer såsom metalplader skal løftes, kan det være fordelagtigt at benytte et vakuumåg frem for en klassisk vakuumløfter. Vakuumåg kan bruges til løft af tunge elementer helt op til 20 ton.

Kundetilpassede løsninger

Udover disse klassiske løsninger er det også muligt at kontakte producenterne for at få kundetilpasset løfteudstyr til enhver udfordring. Dette tilbyder blandt andet Alvac, som udvikler og producerer løfteudstyr til vidt forskellige behov for løft og håndtering af emner i mange forskellige virksomheder og brancher. Det er et fleksibelt og kundeorienteret firma, der imødegår individuelle behov og udfordringer.

 

Hvis din arbejdsplads er på udkig efter dansk produceret og gennemtestet løfteudstyr, kan I med fordel kigge forbi Alvac-industry.dk, hvor I finder et stort udvalg af løfteudstyr til enhver opgave.