Det er rart med hjælp til børnepasningen
Dug

Der er mange fordele ved at have en barnepige

I en travl hverdag med job, fritidsinteresser og børn, kan det være svært at få det hele til at hænge sammen. Der er perioder, hvor der bare ikke er tid nok, og her kan en barnepige være lige præcis det, der skal til for at få tingene til at hænge sammen.

En barnepige er naturligvis også det oplagte valg, når du/I skal lave ting sammen uden børn og derfor skal have én, der kan passe dem, hygge med dem og være der for dem, så du/I med god samvittighed kan tage hjemmefra.

Fordele ved at have en barnepige

Mange lader bedsteforældre eller andre familiemedlemmer stå for pasningen. Der er ingen tvivl om, at både børn og bedsteforældre elsker det, men der er også klare fordele ved at ansætte en barnepige udefra:

  • Du ansætter en person til at passe børnene
  • Der er ingen følelser i klemme
  • Du kan opstille de retningslinjer, du nu har
  • Barnepigen skal leve op til dine krav og regler
  • Du kan bestille barnepige, så ofte du vil

Slip den dårlige samvittighed

Det er naturligt at spørge bedsteforældre og familiemedlemmer om at passe de små ind imellem. Men det kan nemt give dårlig samvittighed og en følelse af at drive rovdrift på kærlige bedsteforældre, hvis der er brug for børnepasning for tit – eller for mange timer ad gangen.

Et andet problem kan være, at familiemedlemmer eller bedsteforældre har et andet syn på opdragelse og regler, end du/I har. Det kan være med hensyn til sengetid, tv-tid, lege-tid, spise- og kostvaner. Det kan være uhyrligt svært at adressere den slags meningsforskelle, når det er familiemedlemmer, der står for børnepasningen, for ingen ønsker konflikt og sårede følelser på baggrund af kærlig hjælpsomhed.

Når du/I ansætter en barnepige, som får løn for sit arbejde, så er det helt i orden at sætte retningslinjerne. Faktisk ville det være utænkeligt ikke at gøre det. En barnepige skal vide, hvad der forventes af ham eller hende – og jo klarere krav og regler er stillet op, jo nemmere er det for barnepigen at gøre sit arbejde godt.

Sådan finder du en barnepige

Der er mange måder at finde en barnepige på. Du kan selvfølgelig benytte dig af en af vennernes teenagesøn eller -datter, som gerne vil tjene lidt ekstra. Men her kan du igen rende ind i, at det kan være svært at stille krav og give kritik til en ung, du kender godt.

Et godt alternativ er at gå på nettet og søge efter en barnepige. Der er mange sider, hvor unge og voksne tilbyder deres hjælp med børnepasning. Du kan søge indenfor det område, hvor du bor og hurtigt se, hvilke muligheder der er.

Du kan opliste krav til alder og erfaring, og du kan lave en eller flere jobsamtaler, så du er sikker på at kemien er rigtig mellem dig og barnepigen. Det er også en god idé at aftale en første pasning af kortere varighed, så hovedpersonerne, børnene, kan se deres barnepige an.