Dug

Stimuler dit barn

Det er vigtigt, at dit barn bliver stimuleret – og det bliver dine børn ved at lege med legetøj. Børn udvikler sig rigtigt meget på kort tid, og når de leger med legetøj stimuleres deres hjerne. Dette er rigtigt godt for både dig og dit barn. I denne artikel får du nogle tips til, hvordan du vælger det rigtige legetøj.

Tips til legetøj

Det første du skal gøre, er at sikre dig, at barnets legetøj ikke indeholder en masse skadelige stoffer. Det kan du fx gøre ved at spørge ekspedienten, slå legetøjet op på internettet – eller holde dig til bæredygtigt legetøj.

Hvis du har en lille ny, så har de rigtigt godt af at lege med noget legetøj, der stimulerer deres sanser. De helt små kan have godt af legetøj, der glimter, skinner og siger lyde. Har du et lidt ældre barn, kan du pirre deres nysgerrighed, ved at købe legetøj der kan anvendes på mange forskellige måder; fx bokse der kan stables, puttes ind i hinanden mv.

Du kan med fordel udfordre dit barns fin- og grovmotorik. Grovmotorikken stimuleres når barnet løber, leger, kører på forskellige køretøjer eller gynger. Finmotorikken kan du stimulere ved at lade dem tegne, lege med perler og lade dem gribe om forskellige objekter.

Det handler om udvikling

Når børn leger med legetøj stimuleres deres sanser. Dette er fordi, at børn der har legetøj i hænderne, intensivt forsøger at regne ud hvad det er for en ting, de studerer – og hvordan man bruge den. Denne aktivitet er med til at stimulere deres hjerne, og det er rigtigt godt for deres udvikling.

Børn er meget nysgerrige af natur, og når de får fat i et objekt afprøver de den – indtil de regner ud hvad det er for en størrelse. Det kan også være grunden til at de mister interessen for noget bestemt legetøj; de føler simpelthen, at de har regnet den ud.

Husk på at legetøj er vigtigt for dit barns udvikling. Det er derfor en god ide, at sætte sig ind i hvilket legetøj der er det rigtige for netop dit barn.

Babyudstyr generelt

Legetøj er bare én af de ting, man skal indkøbe, når den lille baby kommer til verden. Babyudstyr generelt dækker jo over rigtig mange ting, som barnevogn, babyalarm, stofbleer, pusletaske, sutteflaske, brystpumpe, tremmeseng, sengerand osv. osv.

Er man blevet forældre for første gang, ved man hvor uoverskueligt det kan være at begive sig ud på markedet med babyudstyr. Det kan dog være en god ide at læse omkring andres erfaringer på internettet, så man ikke køber en masse unødvendigt. Inden køb af babyudstyr skal foretages, så overvej at købe det online hos f.eks. Babyland.dk, som er en meget stor online forhandler af babyudstyr. Babyland.dk har meget billige priser og gratis fragt over 500 kr.