Dug

Markiser sparer på kølingen

Min kone og jeg bor i en ejerlejlighed på 1. sal inde midt i byen. Vi købte lejligheden, da vores børn var flyttet hjemmefra, så vi ikke længere havde behov for et temmelig stort hus med have. Vi satte huset til salg og var så heldige, at det blev solgt meget hurtigt. Derfor måtte vi på en intens jagt efter et andet sted at bo.

Vi havde på forhånd talt om et mindre hus tættere på centrum, men så faldt vi over annoncen med en helt nyindrettet ejerlejlighed i en ældre ejendom inde på en af byens gågader. Den var perfekt i størrelse til os, og der hørte to garager til omme i baggården, hvilket var helt ideelt, da både min kone og jeg er afhængige af bil i forbindelse med arbejdet.

Så vi slog til en tidlig forårsdag og købte lejligheden. Det var først, da det for alvor blev sommer, at vi oplevede et lille problem med lejlighedens beliggenhed. I vores stuer er der fem vinduer ud mod gågaden, og vinduerne vender mod vest. Når solen står højt på himlen, brager den lige ind gennem vinduerne fra midt på eftermiddagen og flere timer frem. Min smukke kones hårfarve blev helt kunstig at se på i det lys 🙂

Det kunne vi selvfølgelig let løse ved at trække gardinerne for, men det er nu trist, for vi kan godt lide at betragte det myldrende liv på gågaden neden under.

Det helt rigtige ville derfor være at sætte en markise fra www.markiseeksperten.dk op over hvert vindue, men jeg slog mig en anelse i tøjret, for det ville blive en ret bekostelig affære, da vi var nødt til at få nogle, der kan betjenes indvendigt fra, idet lejligheden jo er på 1. sal.

I stueetagen var der dengang en gardinforretning, som også i mindre omfang handlede med markiser. Det kunne vi se omme i gården, hvor gardinhandleren havde ophængt nogle markiser som udstilling. Så jeg valgte at kigge ned til Bjarne, som gardinhandleren hedder, for at forhøre mig om mulighederne.

Han var straks med på at undersøge mulighederne, selv om han indrømmede, at han ikke var ekspert i markiser. Han lovede at forhøre sig hos sin leverandør om, hvordan man bedst og billigst kunne løse vores problem.

Allerede dagen efter kom han op til os og fortalte, at der faktisk findes en løsning med nogle relativt billige markiser, som med en form for håndsving kan køres ud og ind ved blot at åbne vinduet og række en hånd ud og gribe fat i håndsvinget.

Det syntes jeg lød godt, for jeg var betænkelig ved at skulle bore huller i ydermuren – ikke mindst var jeg lidt betænkelig ved prisen på sådan en installation. Bjarne lovede at finde nogle priser på markiser, som kan betjenes på den måde.

Et par dage senere kom han med et regulært tilbud, som også omfattede opsætningen af markiserne. Han havde i forvejen et samarbejde med et firma, som disponerer over lift og uddannet personale til at montere den slags i stor højde, og han havde fået en pris på arbejdet.

Det hele så fornuftigt ud, så nu kan vi hver sommer glæde os over vores markiser, som både holder solen ude med tillader os at kigge ned på gaden.

Og det er så billigt, at du ikke engang behøver opsøge et billig lån for at købe den løsning.